Forum FinlandiaFinlandia - rozmowyJęzyk fińskiPorozmawiajmy po fińsku
Strony: [1] 2
Drukuj
Autor Wątek: Porozmawiajmy po fińsku  (Przeczytany 44874 razy)
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« : 2011 Październik 08, 10:01:47 »

We wtorek 11 października 2011 o godz. 18:00 w Cafe Esperanto w Białymstoku, po raz pierwszy pojawi się "fiński stolik"!

W Esperanto Cafe raz w miesiącu spotykają się miłośnicy różnych języków, by z native speakerami oraz gośćmi znającymi poszczególne języki, porozmawiać w wybranym (lub kilku) z nich. Pragnę serdecznie zaprosić do stolika fińskiego. Zapraszam wszystkich miłośników Finlandii oraz języka fińskiego, również tych, którzy nie znają jeszcze języka fińskiego. Wystarczy przyjść do kawiarni, zapisać się jako uczestnik i przysiąść się do wybranego stolika (języka). Myślę, że może to być świetna wprawka przed rozpoczęciem nauki języka. Bowiem już wkrótce w Podlaskim Oddziale Towarzystwa Polska-Finlandia zorganizujemy kurs języka fińskiego.

Do zobaczenia w Cafe Esperanto we wtorek o godz. 18:00!
aggia
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : 2011 Październik 08, 11:29:12 »

o rany.... ale daleko od Krakowa..... kończę pracę o 16.30 i nie zdążę.....

może zaszczepimy pomysł w Krakowie, co?
czekam na kilku chętnych, razem się uda...
jako zachętę sprzedam informację, że podczas spotkania poznańskiego z fińskimi pisarzami, Katariina Vuorinen pocieszyła mnie ( na moje pytanie, czemu nie odwiedzili Krakowa), że wysoce prawdopodobne, iż podobne tournee w przyszłym roku może tym razem nie ominie Krakowa....
byłoby super mieć w Krakowie komitet powitalny albo nawet organizacyjny... co o tym myślicie?
dla chętnych/zainteresowanych jestem też dostępna 510452764
działamy coś?
Agniecha
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 2011 Październik 14, 17:43:03 »

Aggia! Sprawa nie jest trudna do zorganizowania (coś wiem na ten temat Mrugnięcie ). Polecam serdecznie, bo naprawdę fajna sprawa Duży uśmiech

Przyjedź za miesiąc do Białegostoku, to spróbujesz w praniu Chichot
aggia
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : 2012 Luty 07, 20:06:09 »

cześć,
ponownie melduję sie na forum, tym razem z dobrymi wieściami :-D
 stolik fiński w Krakowie działa. Wczoraj, w pierwszy poniedziałek miesiąca, w Satori Cafe na Krakowskim Kazimierzu, zainaugurowaliśmy stolik fiński w Krakowie. Satori mieści sie na ul. Józefa 25. Spotkania zaczynamy o 20.00.  Planujemy spotykać się cyklicznie, w  każdy pierwszy poniedziałek miesiąca- kolejne spotkanie już 5 marca.
Podpinam link do wydarzenia na fb: https://www.facebook.com/groups/150304485035772/#!/events/172982112804959/

Jeżeli jesteście zaintersowani, zapraszamy bardzo gorąco. Jeżeli nie wymyślimy planu A na to spotkanie, w obiegu jest propozycja planu B: przygotowujemy sie do opowiedzenia coś o sobie+ skrypt słówek, jakich potrzebowaliśmy do tego.
Pozdrawiam serdecznie z mroźnego Krakowa    Uśmiech
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 2012 Luty 09, 15:28:38 »

No i proszę, rzeczywiście ziarno zostało zasiane Duży uśmiech Bardzo się cieszę, że mamy w Krakowie kontynuację idei spotkań przy fińskim stoliku! Wielkie gratulacje Aggia!!! Chichot
Strony: [1] 2
Drukuj
Skocz do: