Forum FinlandiaFinlandia - wzajemna pomocŻycie w FinlandiiBank i telefon
Strony: [1] 2
Drukuj
Autor Wątek: Bank i telefon  (Przeczytany 29616 razy)
Toyo
Nowy użytkownik
*

« : 2011 Październik 12, 10:30:59 »

Salut!
W jakim banku najlepiej założyć konto? Znam tylko Nordea Bank i nic poza tym. To samo dotyczy sieci komórkowej: która i dlaczego, karta czy abonament?
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 2011 Październik 14, 17:40:19 »

Nie są to dane najnowsze, ale zawsze...

Popularnym bankiem w Finlandii jest oprócz Nordea, jeszcze Sampo Pankki.

Kiedyś najtańsze rozmowy z Finlandii do Polski były na prepaid Kolumbus. Z tego, co wiem Kolumbusa czas temu jakiś przejęła Saunalahti - czy wciąż jest najtaniej w tych połączeniach - tego nie wiem.
busia87
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : 2011 Listopad 03, 10:00:52 »

Mieszkam z Mężem od kilku miesięcy w Finlandii i korzystamy z Sampo Pankki, telefony, telewizję  oraz internet mamy w Sonera Uśmiech.

Sonera jednak za internet zażyczyła sobie by z góry zapłacić za 4 miesiące z góry, Finowie często dość podejrzliwie patrzą na imigrantów... O ile jednak pracujesz tutaj nie ma z tym wielkiego problemu... Co do telefonu polecam też DNA - mam tam komórkę... można bardzo wygodnie kupić sobie starter za 5 euro...
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 2011 Listopad 03, 10:12:57 »

busia, może wiesz coś na temat tanich rozmów z Finlandii do Polski? Pamiętam, że kiedyś były jakieś specjalne kody, które uzyskiwało się dzwoniąc pod specjalny numer. Dzięki tym kodom wbijanym przed numerem, rozmowy do Polski były dużo tańsze. Czy coś takiego nadal funkcjonuje? Spotkałaś się z czymś takim?
busia87
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : 2011 Listopad 03, 10:18:50 »

Niestety nie... Ja funkcjonuję za pomocą Skypa, facebooka i maila... może operator ma jakąś opcję za tyle euro masz ileś darmowych minut na międzynarodową?

Sama nie spotkałam się jeszcze z czymś takim, ciągle jestem w trakcie układania sobie tu życia :/.

Kiedyś jeszcze z budki telefonicznej wychodziło dość tanio... ale teraz to nie wiem :/
Strony: [1] 2
Drukuj
Skocz do: