Forum FinlandiaFinlandia - rozmowySwobodne rozmowy z fińskim podtekstemRozmowy o smaku Finlandii
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 22
Drukuj
Autor Wątek: Rozmowy o smaku Finlandii  (Przeczytany 120116 razy)
mariusz
Użytkownik
**

« Odpowiedz #50 : 2010 Lipiec 02, 18:26:57 »

Witaj Marto,pragnę podzielić się z Tobą uwagą dotyczącą przeżywania upału w centrum miasta.Na nowo wciąż odkrywam urok drzew i dar jakim są dla nas podczas letniego wypoczynku,lub tylko gdy służą jako bezpieczna przystań do skrycia się.W Parku Saskim nawet odważyłem się na towarzystwo lipy-uwielbiam jej zapach!Słowianie wierzyli,że lipa chroni przed piorunami a dotknięcie jej pnia uzdrawia.Na mnie działa wręcz wyciszająco.Nawet przyda mi się to,po ostatnich przeżyciach związanych z wynikami moich badań-ale nie teraz o tym.Marto od ok 9.VII.udaję się na urlop-dlatego nasz kontakt będzie ograniczony bądź niemożliwy,więc już teraz powiadamiam.Własnie a co Ty porabiasz?w te najpiękniejsze chwile,którymi dzieli się z nami natura?jeśli wolno spytać i nie być posądzonym o wścibstwo-naturalnie} Serdecznie pozdrawiam maciej
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #51 : 2010 Lipiec 06, 13:27:56 »

Miło Cię znów zobaczyć na forum Macieju! cieszę się, że mimo upodobania do zimy i chłodu, cieszysz się również urokami lata Uśmiech przykro mi, że zdrowie Ci nie dopisuje, ale może urlop przysporzy Ci więcej sił.
Ostatnio delektuję się Dumle Snack, które ku mojej wielkiej radości, można kupić również w Polsce (pamiętam, że Ty ich nie lubisz). Niestety podczas pobytu w Finlandii okazało się, że już nawet tam nie produkują chyba Dumle Mix, gdzie jednym z trzech smaków były dumle lukrecjowe - mój faworyt :/ no cóż, nawet smak Finlandii się zmienia Mrugnięcie
Czas poświęcam pasji fotografii. Letnie słońce ułatwia wyzwania w tej materii Mrugnięcie Mam nadzieję, że owocem tego lata, oprócz soczystych jabłek, będzie również moja nowa stronka poświęcona fotografii właśnie.
Życzę Ci udanego urlopu! Hauska lomaa! Uśmiech
mariusz
Użytkownik
**

« Odpowiedz #52 : 2010 Lipiec 06, 18:21:41 »

Moi,Marto.                                                                                                                   Tak właśnie pomyślałem,że chyba się ośmieliłaś pojawić i nie myliłem się.Co za pamięć,tak-tak Dumle Snack nie przypadł mi do gustu,moja wyobraźnia przed jego posmakowaniem chyba zbyt wyidealizowała smak.Natomiast cukierki mi odpowiadają. Na zimne wieczory polecam-pewnie we wcześniejszych listach podałem?cukierki-"Panda" z alkoholem TO JEST BOMBA!!Właśnie,jak zauważyłś zmiany dosięgają nawet smaków,choć i my ludzie nieustannie podlegamy przemianie.Spotykamy bliźniego,mijamy go,czytamy,słuchamy-słowem wciąż modyfikujemy spostrzeżenia.O a u mnie na parapecie własnie usiadł kruk,to już pewnie wnuk pierwszego czarnopiórego,którego prawie 'oswoiłem'-Tak tak wiem,głównym powodem ich powrotu jest łatwy kąsek a nie sympatia do człowieka.Jest jednak w tym ptaku coś majestatycznego.Czekając na kolejne pełne esencji i zamiłowania do szczegółu Twoje zdjęcia-pozdrawiam Cię Marto lipcowo-maciej
mariusz
Użytkownik
**

« Odpowiedz #53 : 2010 Lipiec 14, 12:49:35 »

Gdańsk 14VII.2010.                                                                                                   MARTO DLA CIEBIE SERDECZNE POZDROWIENIA Z GDAŃSKA I PRZYJACIELSKIE UCAŁOWANIA-MACIEJ
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #54 : 2010 Lipiec 16, 08:05:30 »

Macieju, dziękuję za pozdrowienia znad Bałtyku... i pomyśleć, że te same fale obijają brzegi helsińskiego Kauppatori Uśmiech
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 22
Drukuj
Skocz do: