Forum FinlandiaFinlandia - rozmowySwobodne rozmowy z fińskim podtekstemRozmowy o smaku Finlandii
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 22
Drukuj
Autor Wątek: Rozmowy o smaku Finlandii  (Przeczytany 120100 razy)
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #65 : 2010 Październik 05, 17:59:44 »

Maciej, co tam jeszcze Fińskiego Ci ostatnio po głowie chodzi? Uśmiech ja natknęłam się na fińskie preparaty witaminowe dla psów i kotów. Zgadnij jaka firma! Mrugnięcie
mariusz
Użytkownik
**

« Odpowiedz #66 : 2010 Październik 05, 21:26:53 »

Orion Pharma Animal Health??                                                                                     Orion Corporation firma założona w Helsinkach 1917r.                                                                                                                     Hyvaa iltaa Marto'                                                                                                     Skąd wiem kiedy do Ciebie zajrzeć?sam ocenić nie zdołam.Aczkolwiek niewątpliwie lodowaty oddech kroczącej zimy wpływa na jasność umysłu.Wytrwale i cierpliwie szukałem i NIC nie znalazłem(!)Wprowadziło mnie to w pewne zwątpienie!Zawiedzenie i bezradne wyczekiwanie- Przerażające,że w tak dużym mieście[niby wielowymiarowym?] graniczy z cudem odnalezienie czegokolwiek z Suomi!Standardem pozostaje -masło fińskie-P.s-Marto a jak u Ciebie?Rodzą się pomysły na konstruktywne wykorzystanie jesiennych wieczorów?Jak miewa się Miakki?Co Cię zajmuje?pozdrwaiam maciej
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #67 : 2010 Październik 06, 09:15:02 »

Tak! Oczywiście, że wiesz Uśmiech dokładnie Aptus. Widzę, że jest odrębna strona o nazwie którą podałeś, ale produkty te same, czyli po prostu Orion Pharma  serie produktów dla zwierząt Uśmiech
Tak, zbliża się zima i myślę o kremie dla siebie tej właśnie firmy na mrozy Mrugnięcie Lipolan jest typowo na mróz, ale chyba warto by było wziąć coś mniej tłustego co nadawało by się pod makijaż...hmm... Ty się lepiej znasz na tych produktach - doradź mi coś proszę Uśmiech których z nich używasz i na jakie okoliczności?
Masz rację Macieju, fińskie masło to produkt absolutnie podstawowy każdego dnia! Mrugnięcie a co do fińskich akcentów w Wawie... wybierasz się na fińskie filmy na WFF? To już całkiem niedługo.
Terveisin Uśmiech
mariusz
Użytkownik
**

« Odpowiedz #68 : 2010 Październik 11, 19:14:55 »

Hi Marto,                                                                                                                  Pozdrawiam Cię wyjątkowo chłodno...Hi Hi żartuję:                                                       Wyobraź sobie,w ostatniej chwili zdążyłem na seans w Kinotece 11.30.Wszystko zostanie w rodzinie,reż Aleksi Salmenpera/Obejrzałem pierwszy z dwóch fińskich obrazów biorących udział w WFF.Marto Pomyślałem,że aby coś pokochać należy to poznać w konsekwencji podreptałem na film,który mnie poruszył 'Jak to spotykane w kinie skandynawskim,specyficzny klimat oszczędność wyrazu oraz inteligentna prostota-tworzy motyw edukacyjny.Surowa forma kostyczne relacje,bohaterowie bez makijażu=upiększeń-BEZ LUKRU-Jak pod mikroskopem obserwujemy ich losy i podskórnie reagujemy jak oni.Dotkliwe,trudne relacje ojca z dorastającym synem rodzą się w chwili zjawienia nieobecnej wiele lat córki i trwają bez HAPPY End' u po kres projekcji.Bohater posiada młodszego synka z  innego związku-Osobiście typuje,że podobnie ich relacje w przyszłości będą zagrożone.Chyba,że dzielnie spełni marzenie ojca i zostanie szermierzem/Podzielę się informacją-na sobotę 16X kupiłem bilety na Splątane korzenie reż Saara Saarela{idę z osobą towarzyszącą-ocenię reakcję Frankofila na brak make up u aktora}XXX Marto zaraz dokończę wątek....
mariusz
Użytkownik
**

« Odpowiedz #69 : 2010 Październik 11, 20:11:40 »

....Odpowiem na pyt dotyczące ochrony skóry.                                                                Polecam Droga Marto;Stronę Emolienty pl,[to strona Orion Pharma]W sposób przejrzysty i wyczerpujący zamieszczono opis działania preparatów w/g nazwy.W zależności od posiadanej cery prawidłowo sama wytypujesz krem najbardziej odpowiedni.Osobiście używam Humektan i Aqualan L.Jako lekki typuję Ceralan,natomiast na chłód Ambilan,Marto masz rację Lipolan jest za ciężki,Muszę Cię jednak  rozczarować -Jestem bezradny w kwestii dobrania kremu pod makijaż.Nie tylko na okoliczności stosuje Lumene Natural Code 24 Kosteusvoide,Vapauttaa arktisen ratamon tehon toimimaan ihosi parhaaksi- z babką zwyczajną.-Ps<Marto powąchaj Herbina Elegant Black>musk mech leśny dojrzała teatralna woń-Pozdrawiam Cię lodowato tj b.bardzo Serdecznie-do usłyszenia.
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 22
Drukuj
Skocz do: