Forum FinlandiaFinlandia - rozmowySwobodne rozmowy z fińskim podtekstemRozmowy o smaku Finlandii
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 22
Drukuj
Autor Wątek: Rozmowy o smaku Finlandii  (Przeczytany 120063 razy)
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #70 : 2010 Październik 12, 18:11:40 »

Macieju, może i bezradny w kwestii dobierania kremu pod makijaż, ale kremy, które proponujesz wyglądają naprawdę obiecująco! Tyle, że teraz mam mętlik w głowie i muszę to wszystko dokładnie przejrzeć/poczytać zanim zdecyduję który będzie dla mnie najlepszy. Przydało by się znaleźć próbki - bo kto wie jakiego zdania jest skóra Mrugnięcie Poza tym przy okazji przyciągnęły moją uwagę inne fińskie specjały kosmetyczne... heh... no i teraz mam co robić Mrugnięcie Z tego co się zorientowałam, będzie trzeba chyba to wszystko kupować przez internet, bo w sklepach raczej finskości nie promują (przynajmniej tutaj) Mrugnięcie może masz jakieś sprawdzone źródła. Gdzie Ty kupujesz kosmetyki Orion Pharma? Herbiny o której piszesz też na pierwszy rzut nie znalazłam - muszę jeszcze poszukać, bo bardzo mnie zaintrygowałeś opisem tego zapachu...
na temat filmów - jeszcze się odezwę! Uśmiech
ściskam! ~M
mariusz
Użytkownik
**

« Odpowiedz #71 : 2010 Październik 15, 20:43:28 »

Droga Marto;                                                                                                             Już jutro kolejny fiński smak' Splątane korzenie';już nie mogę się doczekać..                         A propos Orion Pharma-dostępny w aptece.Ale,ale-np w Gdyni i Gdańsku wogóle farmaceuci nie wiedzieli o co pytam. .Ot MARKETING I MONOPOL firm płd Europy!                       Marto próbek chyba nie ma,lecz są mniejsze 30ml tubki tańsze,choć te 100ml są w granicach 19.90/23zł.Ogólnie dostępne produkty fińskie nie maja nawet racji bytu,z powodu braku popytu.Są 3 sklepy @,lecz z powodu reklamy nie mogę zdradzić adresu na forum(?)Np ostatni zakup to proszek d prania fińsko\duński chyba najlepszy jaki do tej pory używałem.P.s-Marto jeśli Herbiny nie odnajdziesz wyślę Tobie-Specyfika północnej krainy zaprasza w pełną niedomówień rzeczywistość mnogą w postaci troli i rusałek'Pozdrawiam maciej
mariusz
Użytkownik
**

« Odpowiedz #72 : 2010 Październik 16, 23:56:26 »

Marto,wróciłem z kina"Wierne odtworzenie rzeczywistości"Dziękuję,że mnie namówiłaś-Maciej
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #73 : 2010 Październik 20, 21:48:14 »

Macieju,
Wszystko zostanie w rodzinie niestety nie oglądałam Smutny Udało mi się jednak zobaczyć Splątane korzenie. Bardzo miło było posłuchać melodii fińskiego języka...
P.S Ostatnio w Trójce często słyszę Lubię wrony - zdaje się, że Gaba Kulka odświeżyła przebój Młynarskiego - zawsze kiedy to słyszę, przypomina mi się Twoja opowieść o kruku Mrugnięcie
Pozdrawiam Cię!
P.S. Jak Ci się podoba nowe forum? Nie zniechęciły Cię zmiany?
mariusz
Użytkownik
**

« Odpowiedz #74 : 2010 Październik 22, 17:29:33 »

Moi Marto;                                                                                                                Serdecznie Cię pozdrawiam.                                                                                    Owszem podobają mi się zmiany,które zastałem.Zastanawiam się nawet kogo uwiedzie 'stronka' i kiedy dołączy się do naszych dyskusji na temat Suomi-Wiesz wciąż pozostaję pod niezmiennym urokiem obejrzanych a właściwie PRZEŻYTYCH obrazów Salmenpera i Saarela. Chłodno pozdrawiam Tj B.Ciepło Maciej
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 22
Drukuj
Skocz do: