Forum FinlandiaKomunikaty i OgłoszeniaSpotkania miłośników Finlandiispotkania w Krakowie
Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: spotkania w Krakowie  (Przeczytany 10002 razy)
aggia
Nowy użytkownik
*

« : 2012 Grudzień 07, 10:57:03 »

witam serdecznie ponownie,

chciałam się z Wami podzielić informacją, że w Krakowie inicjatywa stolika fińskiego ma się dobrze Chichot

kiedy zaczynaliśmy nasze spotkania prawie rok temu, na stoliku pojawiało się mało osób, co trochę mnie frustrowało. Okazja, żeby porozmawiać po fińsku z Finami, by poznać podobnych sobie finomaniaków wydawała mi się bardzo kusząca. Myślałam też, że w Krakowie z racji ilości studentów, będzie to  bardzo atrakcyjna propozycja.
Koniec końców jest nas niewiele: kilka, a w sumie kilkanaście osób uczestniczących, lub śledzących to wydarzenie.
Myślę też, że to i tak sukces, bo równie dobrze mógłby na stolik fiński nikt nie przychodzić. Te kilka, kilkanaście osób to po części uczący się języka, po części absolwenci studiów w Poznaniu mieszkający i pracujący w Krakowie, po części erasmusowcy, i po części Finowie mieszkający i pracujący w Krakowie.
Jestem szczerze dumna z nas, bo spotkania są fantastyczne.
Rozmawiamy po fińsku i po polsku, poprawiamy błędy, tłumaczymy gramatykę, pożyczamy sobie książki i filmy, wymieniamy się doświadczeniem związanym z nauką języka, kulinariami, muzyką i kulturą.

Przekazuje więc niniejszym zaproszenie dla wszystkich chętnych : jesteśmy w każdy pierwszy  poniedziałek miesiąca w Satori, ul. Józefa 25, w godzinach 20.00-21.00.

Nieoficjalnie spotykamy się co tydzień, ale zdarza się, że w jakiś poniedziałek nikogo nie ma... a w te pierwsze poniedziałki miesiąca faktycznie jesteśmy, najczęściej jest wtedy kilka osób.

pozdrawiam i serdecznie zapraszam do Krakowa,

Agnieszka
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: