Forum FinlandiaFinlandia - wzajemna pomocPraca w FinlandiiKontrakt w Finlandii
Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Kontrakt w Finlandii  (Przeczytany 22158 razy)
NOA

« : 2010 Czerwiec 03, 13:44:40 »

Hej Marta,

widzę, że naprawdę wpsierasz rodaków na temat wielu kwestii związanych z Finalndią, więc może i mi pomożesz....
Wybieram się na 3 letni kontrakt do Finalndii i mam kilka pytań , ale niekoniecznie na forum chialbym je wszystkie umieszczać, czy moge napisac od Ciebie na jakiś adres email?
Będę zobowiązana i z góry dziękuje,
pozdrawiam, Noa
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 2010 Czerwiec 03, 16:17:16 »

Jasne, Noa. Jeśli tylko będę w stanie, postaram się pomóc Uśmiech
Toyo
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : 2011 Sierpień 11, 13:49:11 »

Hey! mój pierwszy post Mrugnięcie
Mam możliwość wyjazdu na kontrakt (min. 3 lata). Miasto Hämeenlinna (55 km na północ od Helsinek). Chciałbym wiedzieć na jakim poziome kształtują się koszty utrzymania (wynajem mieszkania, czynsz, media, jedzenie). Za wszelkie informacje z góry dziękuję.
P.S. Warunki kontraktu mogę wysłać mail'em.
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 2011 Sierpień 16, 16:34:39 »

Witaj Toyo! Uśmiech Przepraszam, że tak późno odpisuję, ale jakoś umknął mi Twój post...
Rozmowy na interesujący temat toczyły się już na forum. Znajdziesz je w działach: Życie w Finlandii oraz Praca w Finlandii.

Polecam Ci też działy na stronie: O kraju a tam szczególnie Praca oraz Prawo. Znajdziesz tam sporo artykułów na tematy, o które pytasz.

Busia87, może Ty coś doradzisz od siebie, skoro niedawno przeprowadzałaś się z Polski do Finlandii? Na pewno masz świeże, własne przemyślenia na te tematy. Byłabym wdzięczna! Chichot

Powodzenia Toyo! Mrugnięcie
Toyo
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : 2011 Sierpień 16, 21:48:53 »

Pozostałe posty czytałem ale nie do końca to jest to czego szukałem, więc co się płaci oprócz wynajmu (czynsz, media) i mniej więcej ile? ewentualnie ile (w przybliżeniu oczywiście) wynosi miesięczny koszt utrzymania?
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: