Forum FinlandiaFinlandia - rozmowySwobodne rozmowy z fińskim podtekstemRozmowy o smaku Finlandii
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 22
Drukuj
Autor Wątek: Rozmowy o smaku Finlandii  (Przeczytany 120039 razy)
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #80 : 2010 Listopad 29, 15:30:32 »

Macieju, jak dobrze znów zobaczyć Cię na Forum Uśmiech
Książka Katza jest REWELACYJNA!!!
Gdy dziadek do Finlandii na nartach szedł
Myślę, że Ci się spodoba - Daniel Katz niezwykle błyskotliwie opowiada o historii Chichot

Obowiązki bywają rożne... ja np. nie miałam jak robić zdjęć podczas wystawy - byłam jedną z kilku osób które spotkanie organizowały, więc nie wypadało w tej sytuacji zajmować się sobą... Chociaż samym pracom miałam okazję dokładnie się przyjrzeć, podczas przygotowywania wystawy.

11.12 mamy w Białymstoku walne zebranie TPF, poza tym jeszcze kilka innych kwestii tego dnia, nie pozwoli mi przyjechać na jarmark Płacz  ale w grudniu na pewno jeszcze w związku z Finlandią będę w stolicy Mrugnięcie

Pozdrawiam Cię Macieju pośród przepięknie szalejącej za oknem śnieżycy! Duży uśmiech
mariusz
Użytkownik
**

« Odpowiedz #81 : 2010 Grudzień 04, 19:50:53 »

Moi Droga Marto.                                                                                                        Jesienna zima trwa.Majestatycznemu chłodnemu spojrzeniu i mroźnemu urokowi Lodowej Pani trudno się oprzeć.Marto Milczenie tłumaczę przygotowaniem drobnego materiału ::)P.s wzornictwo...Pozdrawiam maciej /PS 2 W poniedziałek idę na film Joulutarina w/g opisu Gatunek dramat familijny,fantastycznonaukowy-Brzmi Genialnie!Nie chce hollywoodzkiej komedii Pragnę klasycznej opowieści z bożonarodzeniowym przesłaniem.
Luumu
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #82 : 2010 Grudzień 05, 17:53:37 »

Wtrace sie tu do waszej rozmowy. Mrugnięcie
Jesli o smakach Finlandii mowa nie mozna zapomniec o mämmi. Mrugnięcie
Z cukrem waniliowym to pychotka. Chichot

http://facebook.com/suomi.rock.poland
Oficjalny profil dla fanów Suomi Rock.
mariusz
Użytkownik
**

« Odpowiedz #83 : 2010 Grudzień 11, 19:31:44 »

::)Droga Marto Buziak                                                                                                       Fiński Jarmark Wspaniały-                                                                                       Swoją obecność rozpocząłem stojąc w niewymownie długiej kolejce-jak się okazało'po rybę]Wymknąłem się grzecznie dostrzegłszy skupiony ciasno tłum-i to był trafny wybór!w salce na stolikach fińskie specjały doprowadziły do tego,że na słodycze wydałem pierwszy raz w życiu 150zł!!Naturalnie wytłumaczyłem sobie,że to Valmistettu Suomessa i cena w tym momencie nie gra roli'Tupla baton nie zakupiłem :'(Jednak np.Fazer czekolada mleczna z toffi i Panda Enkeli oraz i [Royal Design] Fazer -Finlandia - Marmeladimakeisia.Łakomi lepkiej rozkoszy Finofile ustąpili dopiero,gdy skrupulatnie wypełnili torby!siatki! i plecaki!!Dodam,że do kolekcji mam także troszkę rękodzieła parę kart świątecznych.Przemieszczając się nieuchronnie słuchałem mowy Suomi.Fiński podsłuchany wcale nie brzmi mh?twardo?powiedzmy orientalnie ::)W głosie matki zwracającej się do dziecka dostrzegłem delikatną siłę miłości i oddania.Na pozór niedostępni ludzie w gronie zbudzili się z zimowego letargu/To wielce ciepłe doznanie,które nd długo zapamiętam-Marto pozdrawiam Cię śnieżnie maciej
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #84 : 2010 Grudzień 17, 13:42:05 »

Ja niestety nie miałam możliwości zasłuchania się w ukrytą w tłumie melodię fińskiego języka, która zawsze działa na mnie kojąco. Cieszę się, że Ty mogłeś tego zakosztować Chichot Marmeladimakeisię bardzo mi gorąco Finowie polecali, jako świąteczny specjał, więc pewnie byliby z Ciebie dumni. Jako i ja jestem! Duży uśmiech Na szczęście moje fińskie dobre duszki zadbały, żeby i mi na święta nie zabrakło salmiakowej nuty, więc mimo absencji na warszawskim jarmarku, nie jestem tak do końca stratna Mrugnięcie
A Tobie jak smakują świąteczne Valmistettu Suomessa? Duży uśmiech
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 22
Drukuj
Skocz do: