Forum FinlandiaFinlandia - wzajemna pomocPraca w Finlandiiszukanie pracy w Finlandii
Strony: 1 2 [3] 4
Drukuj
Autor Wątek: szukanie pracy w Finlandii  (Przeczytany 63430 razy)
ewa

« Odpowiedz #10 : 2009 Listopad 27, 16:13:19 »

wlasnie zamierzam szukac przez poslkie portale, ale to dopiero za jakis czas bedzia taka mozliwosc, ze bede mogla wyjechac. na razie zajmuje sie tylko zbieraniem info nt samiej finlandii, mozliwosci pracy tam, no i oczywiscie wyjazdu...
poza tym tak czy inaczej chce skompletowac chociaz 2-osobowa ekipe do wyjazdu, bo tak zawsze jest latwiej. jesli osoba, z ktora sie jedzie jest odpowiedzialna i mozna na niej polegac z wzajemnoscia oczywiscie, to prawie idelna sytuacja Uśmiech bo przeciez wszedzie poczatki sa najtrudniejsze, cos o tym wiem...
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : 2009 Listopad 30, 15:18:50 »

to mam nadzieję, że szybko znajdziesz odpowiedniego towarzysza podróży.
a co wiesz o tym? Mrugnięcie opowiedz
Varjo

« Odpowiedz #12 : 2010 Kwiecień 04, 22:24:40 »

Spoko ewa!ja jestem drugim świrem :DD
waldi

« Odpowiedz #13 : 2010 Maj 15, 13:15:49 »

witam-  ja pracowalem juz w Suomen ponad rok -jakis czas temu  zjechalem  ale  jeszcze kiedys tam wruce  -dobrze sie tam zyje-pozdrawiam
Marta
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Metsä on suomalaisen kirkko

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : 2010 Lipiec 19, 12:40:02 »

Edward, polecam Ci przeczytanie postów w tym temacie - nie ma sensu, żeby to wszystko powtarzać raz jeszcze.

Co do pracy dla elektryków - każdej pracy w Finlandii najlepiej szukać na polecanej już przeze mnie stronie: http://mol.fi/etusivu/index.html
Problem w tym, że ogłoszenia tam zamieszczane są w dużej większości w języku fińskim.

Nie znam wielu firm pośredniczących i organizujących pracę Polakom w Finlandii.
Jest jedna, która ma spore doświadczenie w "ściąganiu" pracowników z Polski do Finlandii (głównie praca dla mężczyzn), więc jeśli nie jako elektryk to może zaproponują Ci coś innego, przynajmniej na jakiś czas. Tylko ostrzegam - bądź ostrożny w kontaktach z tą firmą. Z reguły obiecują więcej niż potem mają do zaoferowania, dlatego dokładnie czytaj umowy i wszystkie wzajemne zobowiązania ustalaj na piśmie. Poza tym, działają sprawnie i współpracują z wieloma fińskimi fabrykami, więc jestem pewna, że coś Ci zaproponują. Plus dla Ciebie pewnie byłby też taki, że pracowałbyś prawdopodobnie również z Polakami, więc miał byś jakichś znajomych na początek. Tu masz do nich stronę - nawet w języku polskim:
http://www.go-on.fi/goon.php?lang=pl
Powodzenia! Uśmiech
Strony: 1 2 [3] 4
Drukuj
Skocz do: